Banca de Economii intre faliment si prosperitate

„Vezi-ti barna din ochiul tau si nu paiul din ochiul altuia” (proverb romanesc).

Toti se dau cu parerea, ii invinuiesc pe alti, dar nu vad ca, de situatia de la Banca de Economii este de vina fiecare dintre Noi.

Eu, tu, el – votam! Noi toti suntem acei, care i-am pus sus pe Noi la guvernare, care am dus aproape de faliment Banca de Economii.

Banca de Economii – pana nu demult pachetul majoritar a fost in mana Noastra, si asa cum Adunarea Generala a Actionarilor voteaza membrii consiliului bancii si organul executiv, la fel Noi la fiecare 4 ani votam membrii parlamentului.

Care e legatura? Pai uite: Noi votam partidele ca sa ajunga in parlament, acestea la randul lor voteaza cabinetul de ministri, acestea la randul lor voteaza membrii consiliului bancii, comisiei de cenzori si organul executiv, acestea din urma au dus banca de rapa. Noi am dus banca de rapa.

Dupa marile pierderi pe care le- a avut banca, ea nu se mai conforma unor cerinte ale Bancii Nationale a Moldovei. Se cerea sa fie injectate resurse financiare pentru a salva banca de faliment. Noi eram, suntem si vom fi saraci, caci suntem prosti. Noi declaram ca efectuam emisiune suplimentara de actiuni, dar nu participam. Vin Ei, investitorii, care baga bani, salveza banca, normal ca deja trebuie sa ne impartim cu ei, caci spatiul nostru din ograda s-a micsorat, dar macar ograda a ramas.

Acum, dupa ce a trecut aceasta napasta, am prins la curaj si strigam ca ei sunt hotii, dar uitam ca adevaratii hoti Noi suntem.

Faptul ca ai acordat cuiva mandat si el face un rahat,  nu te scapa de raspundere pentru acel rahat.

 

Lasă un răspuns