EuroCreditBank isi incearca din nou norocul pe piata de capital

La 28 februarie 2014, Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a înregistrat prospectul ofertei publice de acţiuni pe piaţa primară a BC “EuroCreditBank” S.A. în sumă de 35 000 000 lei.

Aceasta este a doua tentativă a băncii de a desfășura o emisiune deschisă de acțiuni, după ce anul trecut prima tentativă a eșuat. Valoarea emisiunii rămâne neschimbată, se vor emite 3 500 000 acțiuni la valoarea nominală de 10 lei per acțiune.

Decizia privind emisiunea suplimentară deschisă de acțiuni a fost luată la data de 23 decembrie 2013 în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor BC „EuroCreditBank” S.A., din cauza că banca nu se conformează cerințelor Băncii Naționale a Moldovei privind capitalul normativ.

Anul trecut, în articolul ”Cum s-ar putea desfășura emisiunea suplimentara de acțiuni la EuroCreditBank”, am dezvoltat 3 modele care arată cum poate avea loc emisiunea de acțiuni. Modelul 4 – ”emisiunea nu va avea loc”, nu am luat în considerare, dar din păcate anul trecut acest model a mers. Nici în acest an nu iau în considerare modelul 4, deoarece, cred că nu au de gând din nou să facă o emisiune nulă, dar deja au negociat bine cu potențialii investitori.

Nu am găsit noul prospect al emisiunii, dar cred că nu diferă de acel din anul trecut.

Dă clic pentru a accesa prospectul_ofertei_publice_ecb_2013_rom_.pdf

Deja când va fi noul prospect publicat, vom ști care este perioada emisiunii.

O nouă provocare pentru piața de capital din Republica Moldova.\r\nMult succes!

 

Lasă un răspuns