Probleme si solutii valabile pentru piata de capital din Republica Moldova

Am citit articolul „Radiografia „bolilor” pietei de capital din Romania si strategia de relansare a BVB” de pe http://business24.ro in care este prezentat solutiile de relansare a pietei de capital din Romania de la Conferinte pe tema relansarii pietei de capital.

Problemele si solutiile prezentate sunt valabile si pentru piata de capital din Republica Moldova, dar din pacate nu vad astfel de mesaje de la omologii din tara noastra.

„Grigore Chis, director general al SSIF Broker: Principala problema a pietei de capital din tara noastra este lichiditatea.”

„Ministrul Economiei, Varujan Vosganian: Avem nevoie sa atragem actori pe piata. Piata de capital are nevoie de fonduri de investitii, dar mai ales de capital autohton.”

„Remus Vulpescu, director de cabinet al Ministerului Finantelor Publice: Cred ca listarea companiilor de stat este foarte importanta pentru BVB numai in conjunctie cu un cadru de reglementare pe care ASF ni-l va oferi.”

„Cristian Agolopol, presedintele Depozitarului Central: Investitorii se uita mai putin la profitabilitate si mai mult la risc.”

„Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte al BVB:Piata de capital nu este una emergenta. Aceasta trebuie sa ajunga sa fie un instrument de finantare a companiilor. Am pierdut increderea investitorilor din cauza abuzurilor generalizate. Deci cred ca in primul rand BVB trebuie sa recastige increderea investitorilor.”

Regret faptul ca in Republica Moldova nu se pun asa probleme in discutie.

Lasă un răspuns