Managerului general al CIA „Asito” S.A. a fost demis

Adevărul Moldova scrie că Adunarea generală a acţionarilor CIA „Asito” S.A. a decis încetarea înainte de termen a împuternicirilor managerului general Eugeniu Şlopac. Motivele demisiei nu au fost anunţate.

\r\n

\r\n

Potrivit unor surse din cadrul CIA „Asito” S.A. interimatul este asigurat de managerul Serghei Maxim. Demisia lui Eugeniu Şlopac vine după circa 20 de ani de aflare a acestuia în fruntea celei de a doua ca mărime companii de asigurării din Republica Moldova.

\r\n

\r\n

În acelaşi timp în ultimele luni au exista o serie de scandaluri legate de activitatea companiei. În luna februarie Consiliul de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) s-a adresat Procuraturii Generale şi Direcţiei Investigarea Fraudelor din cadrul MAI să investigheze două tranzacţii în valoare de 16 milioane de lei efectuate la finele anului 2012, în urma cărora două pachete de peste 16% fiecare din acţiunile companiei de asigurări CIA „Asito” S.A. au ajuns în proprietatea a două firme offshore. CNPF a calificat tranzacţiile drept manipulare a pieţei. Totodată compania a figurat într-un scandal internaţional legat de o tentativă de fraudare în  valoare de circa 200 de milioane de lei, prin plata unor daune într-un caz de accident în cadrul sistemul internaţional de asigurare „Carte Verde”. Potrivit datelor de pe pagina WEB a companiei acţionar majoritar al CIA „Asito” S.A. este firma Windon&Flanders Limited din Marea Britanie care deţine peste 83% din capitalul companiei.\r\n\r\n

Lasă un răspuns