Cartea – Economia libertăţii de Hurduzeu Ovidiu si Medaille John Chrysostom

economia libertatii\n

Titlul complet: Hurduzeu Ovidiu, Medaille John Chrysostom – A treia forţă. Economia libertăţii. Renaşterea României profunde.

\n

Cartea se numeşte “ECONOMIA LIBERTĂŢII”, iar modelul economic se numeşte distributism şi el a fost teoretizat şi experimentat între cele două razboaie şi în România, de ţărănistul Ion Mihalache.

\n

Acest model este astăzi în aplicare în mai multe părţi ale lumii şi a eradicat sărăcia din mai multe regiuni din Spania şi din Italia, regiuni astăzi foarte prospere.

\n

Esenţa distributismului este încercarea de a nu sta, economic vorbind, împotriva poruncilor Evangheliei, ba chiar de a le împlini, dacă se poate, prin ostenelile noastre de zi cu zi.

\n

În afara faptului că propune soluţii anticriză viabile, Economia libertăţii jalonează calea spre restaurarea unei societăţi sănătoase şi prospere.

\n

Spre deosebire de alte lucrări care propun soluţii de „reconstrucţie“, Economia libertăţii nu încearcă să resusciteze un model economic şi social muribund. Autorii antologaţi merg la rădăcina răului, vizează cauzele structurale care au produs dezastrul actual; soluţiile lor nu sunt menite să repare un sistem stricat, ci să-l înlăture complet, înlocuindu-l cu unul funcţional.

\n

În esenţă, Economia libertăţii: Renaşterea României profunde luminează căile spre instaurarea în ţara noastră a unui stat al micilor proprietari.

\n

Download de pe www.scribd.com

\n

Aici vezi video despre aceasta carte si autorii ei\nPartea I\nPartea II

Lasă un răspuns