Saptamana Internationala a Educatiei Financiare

Evenimentul este destinat în special copiilor şi tinerilor din Moldova şi are ca scop cultivarea cunoştinţelor aplicabile pentru integrarea în societatea modernă, în condiţiile dezvoltării domeniului financiar în toată lumea.

\r\n

Cu ocazia acestui eveniment, Comisia Naţională a Pieţei Financiare s-a implicat activ în activităţile de educaţie financiară a copiilor şi tinerilor. Întâlnirile cu experţii din diverse subdiviziuni ale CNPF le oferă elevilor posibilitatea de a afla mai multe despre activitatea acestei instituţii.

\r\n

Un moment inedit l-a constituit posibilitatea vizitării Companiei de asigurări-reasigurări Mold­asig.

\r\n

Vitalie Bodea, directorul General Moldasig a menţionat că evenimentul a fost desfăşurat într-o manieră interesantă şi utilă pentru tinerii vizitatori ai companiei.

\r\n

“Salut astfel de iniţiative şi consider că este o practică bună în educarea tinerei generaţii în domeniul financiar. În general, consider că cea mai bună educaţie este în baza unor exemple de companii, profesionişti care deţin o vastă experienţă în domeniu şi care au ce arăta şi povesti tinerilor”, susţine Bodea.

\r\n

Potrivit lui Vitalie Bodea, Compania Moldasig va desfăşura şi va susţine şi în continuare astfel de iniţiative.

\r\n

Un alt grup de liceeni va putea merge în vizită la compania de asigurări-reasigurări ASITO.

\r\n

Pe lângă aceasta, pentru elevii unor instituţii de învăţământ din municipiul Chişinău este organizată Ziua Uşilor Deschise la Bursa de Valori, când elevii vor avea posibilitatea să participe la deschiderea sesiunii BV.

\r\n

Evenimentul este organizat în perioada 15-21 martie, la iniţiativa Centrului de Dezvoltare Creativă a Copiilor şi Adolescenţilor Indigo, sub egida Child savings international, Child&Youth Finance International şi în parteneriat cu Banca Naţională a Moldovei şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova.

\r\n

Notă Capital Market: Săptămâna Internaţională a Educaţiei Financiare este un eveniment organizat în 80 de ţări în care se desfăşoară circa 1000 activităţi cu implicarea unui număr de circa un milion de copii şi tineri.

\r\n

Sursa: www.capital.market

Lasă un răspuns