Banca Nationala si Ministerul Educatiei vor colabora in vederea educatiei financiare a elevilor

Banca Națională și Ministerul Educației intenționează să colaboreze în vederea educației financiare a elevilor moldoveni. Despre aceasta a anunțat, joi în cadrul unei conferințe de presă, guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu.

\r\n

Potrivit Agenției ”INFOTAG”, Drăguțanu a menționat că datorită eforturilor comune, elevii ”vor învăța să opereze cu banii, își vor putea deschide conturi bancare și nu le vor fi frică de zvonuri”.

\r\n

Drăguțanu a remarcat că 18 % din populația RM dispune de conturi bancare, 6% a beneficiat de credite, iar 42 % din moldoveni au fost în situația să împrumute bani de de rude pentru ași pune pe picioare propria afacere, sau pentru alte necesități.

\r\n

”Potrivit lui, multora le este frică să deschidă conturi bancare din cauza zvonurilor sau din cauza serviciilor prea scumpe, din cauza lipsei de timp, sau pentru că este nevoie de a îndeplini o groază de acte”.

\r\n

”Proiectul respectiv îi va ajuta pe elevi să gestioneze corect cu banii proprii, să economisească pentru ca, în viitor, să-și deschidă unj cont bancar pentru a opera cu sume mult mai mari. Pentru deschiderea propriei afaceri, în primul rând, sunt necesare două cuvinte cheie – tineretul și banca. Cu cât mai devreme tinerii vor învăța să gestioneze sursele financiare și vor începe colaborarea cu banca, cu atât mai bine va fi în societate, în țară. Pentru că vor apărea mai mulți antreprenori tineri”, a spus guvernatorul BNM menționând că ”banca este dispusă să ofere Ministerului Educației suport în vederea editării manualelor necesare”.

\r\n

Viceministrul Educației, Tatiana Potâng a anunțat că a fost, deja, elaborat curriculum necesar obiectului de studiu. Ea a mai menționat că ”prin intermediul cursului didactic respectiv, Ministerul intenționează să educe o generație competentă, care pe viitor va putea ușor să se angajeze nu doar în țară dar și peste hotare”.

2 thoughts on “Banca Nationala si Ministerul Educatiei vor colabora in vederea educatiei financiare a elevilor

  1. S-au trezit…. asta trebuia de mult să facă..\r\nCu o populație complet agramată în domeniul financiar.\r\n\r\nMă tem că acestea sunt doar vorbe, fară niște acțiuni seriose.

Lasă un răspuns